Sommerhuse i Nr. Lyngvig

Gæsterne siger
4.5 af 5
icon
icon
Dejligt at bo så tæt ved den skønne jyske natur.
Bjørn Pedersen, Danmark
Se flere vurderinger

Nr. Lyngvig ligger på den nordlige del af landtangen mellem Klegod og Hvide Sande. Navnet Nr. Lyngvig stammer fra de store og betagende lyngbevoksede områder mellem landevejen og de imponerende klitter ud mod havet.

Et ferieområde der er elsket

I Nr. Lyngvig er der mange rigtig gode feriehusområder, hvor Esmark har feriehuse i flere kategorier og prisklasser. Fælles for alle Nr. Lyngvig områderne er, at der hverken er særlig langt til det smukke Vesterhav med de meget fine sandstrande, hvor det er perfekt med en badetur, finde rav og lave sandslotte, eller til den idylliske og meget roligere Ringkøbing Fjord.

Skøn natursti og god cykelsti

Langs med hovedvejen er der en nyere, asfalteret cykel- og gangsti, som er yderst velegnet til gå- og cykelture for de lidt mere rutinerede cyklister. Cykelstien strækker sig helt til Hvide Sande og nordpå til Søndervig. Imellem hovedvejen og klitterne er den fine natursti, hvor der er en lidt grovere belægning. Denne natursti er meget benyttet til motion, specielt trave- og løbeture. Den er også meget velegnet til cykelture, hvor du kommer helt tæt på det interessante dyre- og fugleliv, som giver dig rig mulighed for iagttagelse. Læs mere om de gode cykelforhold og -muligheder i Nr. Lyngvig området.

Nr. Lyngvig: Skøn natursti

En sand perle – Lyngvig Havn

På fjordsiden finder du Lyngvigs lille, hyggelige havn, der bestemt er et besøg værd. Havnen er en sand, lille perle, der er placeret midt i den vestjyske natur. Lyngvig Havn er en lille, historisk og stadig den dag i dag, autentisk fungerende fiskerihavn. Herfra går fjordfiskeriet den dag i dag og havnen har altid været eksistensgrundlag for mange af de lokale familier. Fiskeriet og landbruget på de mange små gårde, som stadig ligger langs klitten i hele området, har i mange årtier været en vigtig del af området.

I dag er der kun få fiskere på Lyngvig Havn, der har fiskeriet som hovederhverv. Når du besøger havnen, varer det ofte ikke længe inden før du kommer i snak med de lokale. De er altid klar til en lille snak omkring vejret, vandet og fiskeriet. Måske du endda kan forhandle dig til et par friske fisk til aftensmaden.

Områdets smukke vartegn – Lyngvig Fyrtårn

Det helt dominerende vartegn for Nr. Lyngvig er fyrtårnet Lyngvig Fyr. Fyret kan ses fra hele det nordlige område ved Ringkøbing Fjord.

Lyngvig Fyrtårn er det højest beliggende fyrtårn i Danmark med en totalhøjde (inklusive klitten, som fyret er bygget på) på 53 m over havets overflade. For at nå helt op til toppen af fyret skal du gå op af 79 trappetrin på klitten og derefter 149 trin inde i fyret. Så i alt 228 trin. Det er god motion, men belønningen for motionen er også helt fantastisk. Fra toppen af fyrtårnet har du en helt vild smuk udsigt over Holmsland Klit, fjorden, havet og det næsten 300 hektar store fredede hedeareal, som omgiver fyret.

Kan du ikke vente med at se udsigten fra Lyngvig Fyr, kan du se udsigten fra vores webcam, som vi i samarbejde med Esmark og Lyngvig Fyr, har placeret på toppen af fyret.

Nr. Lyngvig: FyrtårnLyngvig Fyr blev opført i 1906, som følge af en tragisk strandingsulykke i 1903, hvor 24 søfolk omkom. Lyskeglen fra toppen af fyret kan ses 40 km til søs og lyset benyttes stadig som navigationspunkt af både fisker- og handelsflåden.

I forbindelse med Lyngvig Fyr findes et mindre naturhistorisk museum, hvor det rige dyre- og fugleliv, samt områdets historie er interessant beskrevet.

Find sommerhuse i Nr. Lyngvig

Billeder fra Nr. Lyngvig

Video

Nr. Lyngvig Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Vejrudsigt Nr. Lyngvig
Spørgsmål til din sommerhusferie?

75 28 84 55
70 21 40 21
post@schultz-feriehuse.dk

Schultz på facebook

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitik
Søger...