Sommerhuse i Haurvig

Sommerhuse i haurvig
Gæsterne siger
4.5 af 5
icon
icon
VI bliver ved med at komme tilbage til netop dette område. Jeg har svært ved at finde en ting som vi savner.Fantastiske. Ganske enkelt. Vi bliver ved med at komme tilbage top netop denne del af vestkysten.
Sebastian Pedersen, Nr. Alslev
Se flere vurderinger

Navnet Haurvig stammer højest sandsynligt fra en af de mange små og idylliske vige i Ringkøbing Fjord, som tilbage i tiden blev brugt både som udskibningshavne for tagrør til købstaden Ringkøbing. Derudover også som landingshavne for de lokale beboere, hvor fjordfiskeriet var en nødvendig bibeskæftigelse for at skaffe mad på bordet.

Området Haurvig

Haurvig ligger på den sydlige del af landtangen Holmsland Klit og mellem Årgab og Skodbjerge. Haurvig er et særdeles naturskønt og roligt område, hvor der er højt til himlen. I Haurvig er der kort afstand til strand og fjord. Her ligger feriehusene på store og ugeneret naturgrunde. De fleste af vores feriehuse finder du på vestsiden ud mod klitterne og den meget attraktive sandstrand langs Vesterhavet, hvor både fiskeri, jagt efter “vestkystens guld” – rav, og en dukkert for hele familien.

Men du vil også finde virkelig mange smukke ‘perler’ på østsiden med den skønme udsigt over den lidt mere fredelige Ringkøbing Fjord. Her kan du nyde landskabet på den anden side af fjorden og se det store fuglereservat Tipperne i den sydlige ende af fjorden.

På vestsiden af hovedvejen løber den gode og fine natursti, der er oplagt til en cykel-, løbe- eller gåtur på ferien. Her vil du også opleve det livlige fugle- og dyrelivet. Naturstien strækker sig de godt 40 km fra Nymindegab i syd, igennem fiskerbyen Hvide Sande til Søndervig i nord.

Haurvig: Skøn naturFra Haurvig er der ikke mange minutter i bilen til dagligvarebutikken i Bjerregaard med en fin lille fiskebod eller det noget større udbud af shopping og restauranter i Hvide Sande eller Søndervig. Esmarks sommerhusudlejning i Haurvig giver således rige muligheder for en skøn og varieret ferie i Vestjylland.

Seværdigheder i Haurvig

I Haurvig finder du det meget levende museum strandfogedgården Abelines Gård. Sammen med en historisk redningsstation giver det et fremragende og meget interessant billede af, hvordan livet blev levet på Holmsland Klit i lidt ældre tider. Her var det en kombination af landbrug, fåreavl og fiskeri der gav den eneste mulige levebrød og hvor strandfogederne holdt opsyn med stranden og var sømændenes livliner i tilfælde af forlis.

Haurvig Kirke, som er opført i 1869, blev renoveret i 1947, hvor også tårnet blev opført. Hvis besøger Haurvig Kirke skal I huske at bemærke den specielle prædikestol, der er formet som styrehuset på en af de gamle fiskekuttere. Kirkegården med de gamle gravsten og den fantastiske beliggenhed mod fjorden er absolut også et besøg værd.

Haurvig: Klitten

Aktiviteter

Er du og/eller din familie til ridning, skal I tage et smut hen forbi Haurvig Rideskole. Rideskolen  arrangerer rideture langs stranden og i den skønne natur. Her bliver rytterne opdelt efter erfaring og evner, så sikkerheden er helt i top, når rækkerne af glade og forventningsfulde ryttere begiver sig ud på tur.

Billeder fra Haurvig

Video

Haurvig Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Haurvig

Der er masser af muligheder for både småbørnsfamilier,familier med storer børn, og par der gerne vil have en pause fra hverdagens trummerum.

Dejlige og rart og færdes i. Flot

Dejlig beliggenhed i naturskønt område med både fjordnatur og Vesterhavsstrand og fine stisystemer i den smukke natur.

Fantastisk strand og natur og med en fin gå/cykelsti

Bedre beliggende skal man lede længe efter - dejligt naturområde lige nord for huset og kun lige op over klitten før den eftertragtede Vesterhavsstrand udfolder sig.

Vesterhavet er altid godt. Den gennemgående grussti nord/syd er god til løb, cykling og vandring. Gode indkøbsmuligheder

Rigtig mange gode gåture i området, hvilket opvejer at der er langt til indkøb. Smukke strande så langt øjet rækker. Pænt og rent uden affald alle vegne - i hvert fald nu i Påsken 2021.

Skønt område med uberørt natur og strand.

Flot naturområde. Dejlig strand. Gode muligheder for gåture.

Dejlige og rolige omgivelser, hvor der ikke kommer ret mange biler på den vej,vi boede. Vejen ender blindt. Rigtig gode stier og en natur, der indbyder til lange gåture. Det vil være fint at have sin cykel med. På den anden side af hovedvejen er der rig mulighed for at gå ad stier til 1. og 2. klitrække, hvor du ender ved vesterhavet. 10-15 minutter til fods og du går på stranden langs vesterhavet. Hvide Sande er bestemt et besøg værd - ikke mindst den lokale bager og ikke at glemme de forskellige fiskebutikker samt røgerier. Er du til fisk, så lad alt pålæg og kød blive hjemme i fryseren. I sted nyd de lokale fisk røget eller fersk. Det kan anbefales.

Fantastiske omgivelser - lige over en (stor) bakke af sand, og så er man ved det vilde vesterhav. Vi var afsted i uge 11, så der var masser af plads og ro. Skønt sted til lange gåture langs stranden eller i klitterne. Der er forholdsvis kort til Hvide Sande, Nymindegab eller Ringkøbing.

Skønne omgivelser med kort vej ad godt stisystem til både Fjorden og Vesterhavet! Et must for naturelskere! Når alt åbnes igen er der masser af muligheder for gode oplevelser med museer o.a. tilmed!

At gå tur i klitter og ved vesterhavet, i timer uden at møde et andet menneske, det er vel toppen af ultimativ mindfulness. Skridttur på hest, ro for sjælen.

Mega skøn omliggende natur, som vi brugte i vid udstrækning

Dejlig natur der gjorde sig fantastisk ud i vinterferiens fantastiske vejr. Der er mange stier og ruter, man kan gå og/eller cykle og stranden havde vi for os selv.

Fantastisk flot og varieret natur.

Ligger skønt i dejlige omgivelser hvor vi elsker at gå nogle lange ture.

Vi er igennem 15 år kommet i området. så det siger vel alt.

Ægte vestkyststemning når den er bedst(sand marehalm og blæst).Flotte solnedgange over klitterne, absolut et flot skue.

Skøn natur og skøn udsigt.

Den jyske vestkyst kan være barsk, dette må vi sande da vi i vores ferie blev mødt med den barske moder natur. Vi nød naturen på egen måde med masser af går turer og vi fik besteget sand klitterne mod Vesterhavet i flere omgange, selv i stiv storm.

Vi er i området i hvert fald 1 gang om året og vi er mildest talt begejstrede for dette.

Virkelig dejlige omgivelser.

Vi elsker natur området i Haurvig. Kunne være dejligt med nogle bænke langs med stien nede ved klitterne så man kan sidde og nyde naturen.Dejligt natur område. Kan gå nogle gode ture langs med Vesterhavet. God motion op i klitterne.

Fantatisk dejligt natur område

Fantastisk natur

Rolige omgivelser og fin natur

Smuk natur. Dejlige cykelruter og skøn strand

Området er smukt og lægger op til udeaktiviteter for både børn og voksne.

Fed natur.

Super skønne omgivelser med gode muligheder for strandtur og naturoplevelser. Dejligt at kunne høre havet fra huset af.

Dejlig natur med adgang til strand og vand - lige et sted for os ;-)

Super nice natur!

Et unikt landskab mellem fjord og hav

Masser af stier og mulighed for at gå/cykle kortere og længere ture. Passende afstand til vandet.

Unik natur med mange fuglearter, herunder rovfugle. Vi så flere ræve i området.

Gode områder at gå tur på, og en skøn vindomsust strand i april måned.

Området er meget turistvenligt og med utrolig smuk natur

Rolige omgivelser, masser af dejlig natur lige udenfor døren . Godt område til såvel cykel- som gåture. Havet og fantastisk sandstrand lige over nærmeste klit.

Haurvig ligger fantastisk mellem hav og fjord. Naturen er helt unik i området og rummer masser af oplevelser for alle aldre.

Helt perfekte

Ligger i et skønt område med kort til Vesterhavet og endnu kortere til fjorden. Der er flot udsigt ud at marsk og fjorden - vi var så heldige at der var masser af trækfugle da vi var der.

Tæt på strand og vand - og fint stisystem til løbeture.

Dejlig natur og strand

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Vejrudsigt Haurvig
Spørgsmål til din sommerhusferie?

75 28 84 55
70 21 40 21
post@schultz-feriehuse.dk

Schultz på facebook

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitik
Søger...