Sommerhuse i Haurvig

Sommerhuse i haurvig
Gæsterne siger
3.5 af 5
icon
icon
Dejligt område helt fri for "turister". Mulighed for lange gåture i et naturskønt område.
Gæst, Danmark
Se flere vurderinger

Navnet Haurvig stammer højest sandsynligt fra en af de mange små og idylliske vige i Ringkøbing Fjord, som tilbage i tiden blev brugt både som udskibningshavne for tagrør til købstaden Ringkøbing. Derudover også som landingshavne for de lokale beboere, hvor fjordfiskeriet var en nødvendig bibeskæftigelse for at skaffe mad på bordet.

Området Haurvig

Haurvig ligger på den sydlige del af landtangen Holmsland Klit og mellem Årgab og Skodbjerge. Haurvig er et særdeles naturskønt og roligt område, hvor der er højt til himlen. I Haurvig er der kort afstand til strand og fjord. Her ligger feriehusene på store og ugeneret naturgrunde. De fleste af vores feriehuse finder du på vestsiden ud mod klitterne og den meget attraktive sandstrand langs Vesterhavet, hvor både fiskeri, jagt efter “vestkystens guld” – rav, og en dukkert for hele familien.

Men du vil også finde virkelig mange smukke ‘perler’ på østsiden med den skønme udsigt over den lidt mere fredelige Ringkøbing Fjord. Her kan du nyde landskabet på den anden side af fjorden og se det store fuglereservat Tipperne i den sydlige ende af fjorden.

På vestsiden af hovedvejen løber den gode og fine natursti, der er oplagt til en cykel-, løbe- eller gåtur på ferien. Her vil du også opleve det livlige fugle- og dyrelivet. Naturstien strækker sig de godt 40 km fra Nymindegab i syd, igennem fiskerbyen Hvide Sande til Søndervig i nord.

Haurvig: Skøn naturFra Haurvig er der ikke mange minutter i bilen til dagligvarebutikken i Bjerregaard med en fin lille fiskebod eller det noget større udbud af shopping og restauranter i Hvide Sande eller Søndervig. Esmarks sommerhusudlejning i Haurvig giver således rige muligheder for en skøn og varieret ferie i Vestjylland.

Seværdigheder i Haurvig

I Haurvig finder du det meget levende museum strandfogedgården Abelines Gård. Sammen med en historisk redningsstation giver det et fremragende og meget interessant billede af, hvordan livet blev levet på Holmsland Klit i lidt ældre tider. Her var det en kombination af landbrug, fåreavl og fiskeri der gav den eneste mulige levebrød og hvor strandfogederne holdt opsyn med stranden og var sømændenes livliner i tilfælde af forlis.

Haurvig Kirke, som er opført i 1869, blev renoveret i 1947, hvor også tårnet blev opført. Hvis besøger Haurvig Kirke skal I huske at bemærke den specielle prædikestol, der er formet som styrehuset på en af de gamle fiskekuttere. Kirkegården med de gamle gravsten og den fantastiske beliggenhed mod fjorden er absolut også et besøg værd.

Haurvig: Klitten

Aktiviteter

Er du og/eller din familie til ridning, skal I tage et smut hen forbi Haurvig Rideskole. Rideskolen  arrangerer rideture langs stranden og i den skønne natur. Her bliver rytterne opdelt efter erfaring og evner, så sikkerheden er helt i top, når rækkerne af glade og forventningsfulde ryttere begiver sig ud på tur.

Billeder fra Haurvig

Video

Haurvig Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Haurvig

Godt vestkyst landskab.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Vejrudsigt Haurvig
Spørgsmål til din sommerhusferie?

75 28 84 55
70 21 40 21
[email protected]

Schultz på facebook
Persondata- og cookiepolitik
Søger...