Sommerhuse i Hvide Sande

Gæsterne siger
5.0 af 5
icon
icon
Savner ingenting
Gæst, Danmark
Se flere vurderinger
Vil du holde ferie i Hvide Sande? Så er du kommet til det rette sted, da du netop lige her finder vores mange feriehuse til leje i Hvide Sande-området.

Hvide Sande er en charmerende og autentisk fiskerby. Byen ligger midt på Holmsland Klit og er med den store fiskerihavn, er det det naturlige centrum for hele området. Hvide Sande har også to mindre og meget hyggelige fjordhavne, “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”. Her er der livlig aktivitet med små joller, der fanger frisk fisk ind.

Hvide Sande opstod som et nybyggersamfund omkring den nybyggede afvandingssluse i 1931. Fiskere fra hele vestkysten begyndte at bruge området omkring gennemsejlingsslusen, til basis for nordsøfiskeriet.

I løbet af blot et par år var der etableret fiskeauktion, skibsproviantering og håndværkervirksomheder til servicering af fiskekutterne. Og samtidig slog  flere og flere fiskerfamilier slog sig i området.

Fra byens højeste klit “Troldbjerg” er der en smuk og betagende udsigt over hele byen. Her går både trapper og en handikapvenlig snoet gangsti til toppen af punktet. Herfra kan du se indsejlingen med de nye og imponerende moler, hele havneområdet og Ringkøbing Fjord.

På havnen finder du mange fine fiskebutikker med friskfanget fisk, hyggelige restauranter og iscaféer samt gode indkøbsmuligheder. Et sommerhus i Hvide Sande giver derfor rige muligheder for en autentisk ferie i Vestjylland.

Hold ferie i en husbåd

I Hvide Sande finder du to små, hyggelige fjordhavne “Mamrelund” og “Tyskerhavnen”. Her er der et levende og hyggeligt miljø og du har ofte mulighed for at få en snak med fiskerne og måske købe en frisk fisk direkte fra én af de mange både.

Hvide Sande: HusbådHos Esmark kan du leje en af de unikke husbåde der ligger i både “Mamrelund” og “Tyskerhavnen”. Husbådene er bygget på et af byens skibsværfter og giver mulighed for et enestående ferieophold på vandet i et skønt og hyggeligt havnemiljø.

Danmarks bedste strand

Stranden i Hvide Sande er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste badestrand. Og det er absolut ikke uden grund. På stranden er der smukt hvidt sand så langt øjet rækker, gode og sikre badeforhold med livreddertårne i højsæsonen, gode parkeringsforhold og der er barnevogns- og kørestolsvenlig adgang helt ned til stranden.

Gangstierne til alle strandene i Hvide Sande er nummererede, så det gør det let at finde tilbage til feriehuset eller bilen. Læs mere om ferie tæt på stranden.

Hvide Sande: Fiskeri

Hvide Sande – fyldt med friske fisk

I Hvide Sande er der adskillige arrangementer året rundt for byens gæster, hvor fisken er i centrum. De mest populære og velbesøgte er de ugentlige fiskeauktioner for turister. De populære fiskeauktioner finder sted hvert år i juli og første halvdel af august. Her kan du opleve ægte auktionsstemning og selv byde på de friskfangede fisk i familievenlige portioner.

I Hvide Sande afholdes der også den årlige Sildefestival. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som tiltrækker lystfiskere fra hele Europa. Så er du en ivrig lystfisker eller blot amatør, er Hvide Sande det helt rigtige feriested. Find flere tips og ideer til din næste lystfiskerferie.

Fiskene kan også opleves ‘live’ i akvarierne i byens hyggelig og maritime museum, Fiskeriets Hus. Her får du et godt og bredt indblik i Hvide Sande og dens historie – og mulighed for at se de forskellige fisk og skaldyr helt tæt på. Læs mere om Fiskeriets Hus.

Maja – den maritime stemning

I Hvide Sande havn finder du den store og meget flotte bramsejlsskonnert Maja. Maja byder dagligt på en stor oplevelse i form af en sejltur på enten havet eller i fjorden. Skonnerten er blandt byens stoltheder og var bl.a. med til at repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege i London i 2012. Billetter til en  sejltur kan købe online eller på vores kontor i enten Bjerregård eller Søndervig. Læs mere om Bramsejlsskonnerten Maja.

Hvide Sande: Vandsport

Dyrk vandsport

Med Hvide Sandes unikke beliggenhed mellem hav og fjord, er det muligt og helt oplagt, at dyrke stort set alle former for vandsport i og omkring den skønne by. Du kan paddlesurfe, surfe, kitesurfe, windsurfe, stå på vandski sejle i havkajak og meget mere. Læs mere om de mange vandsportstilbud.

Hvide Sande

Kun ét sted på den 35 km lange landtange, Holmsland Klit, strakte de høje klitmassiver sig helt fra havet og op til Ringkøbing fjord. Dette klitpartis navn var “Hvide Sande”.

De høje klitter, som vinden havde bygget op, stod derfor med stejle skrænter ud mod Ringkøbing fjord. Fra starten var skænterne uden bevoksning og kunne, særligt når formiddagssolen skinnede på dem, ses som en lysende landkending for fiskere og andre, der i gamle dage sejlede på fjorden. Deraf navnet: “Æ Hwi’ Såend”.

Navnet “Hvide Sande” blev brugt af Vandbygningsvæsenet som arbejdspladsens navn ved kanalanlæg og slusebyggeri, og det blev senere naturligt navnet på den by, der med tiden er opstået. Klitterne er nu bebyggede, men deres særpræg og den lysende skrænt mod fjorden kan stadig ses fra “De sorte Bakker” ved Ringkøbing en solklar formiddag.

 

Billeder fra Hvide Sande

Video

Hvide Sande Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Hvide Sande

Gennem 36 år i Hvide Sanne Ca 2- 3 gange om året . Kan vi nok sige at vi føler os hjemme , Her er alt hvad der behøves for nogle , gode ferieuger ,

Huset var omgivet af smukke klitter, som modsat mange af de omkringliggende områder ikke var tætpakket af sommerhuse. Gode cykel- og vandremuligheder langs med kysten på en smuk grussti igennem klitterne.

Holder meget af omgivelserne i og omkring Hvide Sande, har holdt ferie der på 4. År

Jeg nød meget vores ophold i lejligheden, der ligger helt centralt i byen, hvilket gjorde det muligt at gå til næsten alt vi gerne ville. Gå til strand og fjord, indkøb, cafe og i det hele taget gå ture med hunden i naturen. Fra stuen kunne vi kigge ud på livet på den lille havn, der var mange mennesker der kom forbi her, det var dejligt med denne udsigt. Især på denne årstid er det venligt og nemt at bo sådan.

Dejlige og hyggelige.

Vi syntes naturen er skøn og rig lejlighed til shopping.

Der er rigtig hyggelig i Æ Gammelhavn

Dejlig omgivelse tæt ved fjorden byen og havet bare skønt

Når vi kommer til Hvide Sande har vi ferie , det har bilen også , 2 min gå tur så er vi i centrum super skønt , sikke en dejlig oplevelse med en masse glade mennesker der rigtig slapper af og lækker børn , Så bliver vi glad i låget

Skønne omgivelser og Hvide Sande dejlig by

Skøn beliggenhed, tæt på alt.

Det mærkes ikke at der er så mange mennesker i lejlighederne på Langsand - der er dejlig ro Området er ren natur med stier både til den lille lystbådehavn og videre til den lille fiskerihavn Der er også en dejlig sti langs fjorden ind til byen som også er ren natur - en lise for sjælen

God udsigt til fjorden og dejligt fredeligt

Perfekt sted at holde ferie for hele familien, der er noget for enhver og alt ligger tæt på.

Omgivelserne i Æ gammel havn er bare fantastiske, der er hygge og liv lige uden for døren

Det var lidt et sjovt område, midt i et industri kvarter, men det var faktisk dejligt, stille og roligt, ikke langt til vandet og heller ikke langt til bymidte, det passede os rigtig fint.

Dejlig omgivelser. Hvidesande er en skøn by at holde ferie i. Der er både lokale og turister. Det kan vi godt lide

Fin natur

Vesterhavsagtigt, når Vesterhavet er bedst - med sand, frisk luft, frisk fisk og natur.

Hvide Sande er generel hyggelig og der nede ved den gamle Tyskerhavn er der så hyggeligt, og mulighed for mange forskellige gåture. Jeg har taget nogle virkelig flotte billeder...

Dejlige omgivelser

Hyggelig lille havn i nærheden med mulighed for at købe frisk fisk ved de små fiskerbåde. God bager, slagter og røgeri i gåafstand fra husbåden.

Rigtig hyggeligt miljø, med masser af muligheder for gode gåture og cykelture

Vi er meget glade for Vesterhavet, så vi kommer der ofte forskellige steder langs Vestkysten. Fiskeforretningen er super - både hvad kvalitet og service angår - selv i disse COVID-19 tider. Hvide Sande by er charmerende og desværre var forretningerne denne gang lukkede, men ingen tvivl om, at den rå vestkyst og byen samt adgangen til fjorden supplerer hinanden på bedste vis :-)

Dejlige omgivelser med vand ,både på den ene og den anden side.

Skøn natur som opfordre til gå eller løbeturer

Hvide Sande er bare en dejlig by.

Den skønne udsigt over fjorden og den korte gåtur til Vesterhavet gennem Hvide Sande gør ferien til en dejlig oplevelse.

Hvide Sande er bare det bedste sted at holde ferie :-)Den smukkeste udsigt over Ringkøbing Fjord. Her er bare stille og roligt. Bedste sted til en ferie - uanset årstid.

Det er min hjemegn, så svært at beskrive, har altid været glad for at komme til Hvide Sande.

Skønne omgivelser har været her i området 4 gange og man ser altid noget nyt

Omgivelserne var fine. 5 minutters gang til byen med shopping, restauranter og cafeer og indkøb. Fine muligheder for traveture og man kommer let til Vesterhavet og den lækre strand.

Tyskerhavnen er det sted man skal bo, vi man vil mærke den originale stemning i Hvide Sande.

Skønne og autentiske omgivelser i smuk natur

Vesterhavet er skønt, dejligt naturskønt område.

Fantastisk havnemiljø i midten af byen - god hav udsigt

Det er en hyggelig by. Lejlighedens beliggenhed lige ud til havnen giver et dejligt miljø.

Gode omgivelser med mulighed for mange aktiviteter.

Specielt område under forandring. Meget charmerende og sin egen hygge.

Super godt på alle måder

Hyggeligt område

Det er et dejligt område som vi varmt kan anbefale

Smuk, smuk natur. Udsigt over fjorden og livet på havnen, samt de gamle fisketure.

Lå tæt ved lille havn og dejlig sti, hvor man kunne gå langs fjorden. Tæt på centrum.

Dejlige omgivelser. Fredeligt område. Hvide Sande er en lille hyggelig by og stand og klitter i området er helt vidunderlige

Hvide sande er et rigtig lækkert område hvor du har alt du skal bruge i en ferie.

Hyggelige spadsereture i området. Kort afstand til de fleste ting.

Dejligt sted med autentisk atmosfære og flink befolkning!

Dejlig område

En rigtig hyggelig turistby.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
icon
Vejrudsigt Hvide Sande
Spørgsmål til din sommerhusferie?

75 28 84 55
70 21 40 21
post@schultz-feriehuse.dk

Schultz på facebook

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitik
Søger...