Sommerhuse i Hvide Sande

Gæsterne siger
4.5 af 5
By nær og hygge
Se flere vurderinger
Overvejer du en ferie i Hvide Sande? Så er du kommet til det rette sted. På denne side finder du nemlig vores mange sommerhuse til leje i Hvide Sande-området.

En charmerende og autentisk fiskerby; Hvide Sande ligger midt på Holmsland Klit og er med den store fiskerihavn det naturlige centrum for hele området. Byen har også to mindre og meget hyggelige fjordhavne, “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”, hvor der stadig er livlig aktivitet med små joller, der lander frisk fisk ind.

Hvide Sande opstod som et nybyggersamfund omkring den nybyggede afvandingssluse i 1931, hvor fiskere fra hele vestkysten begyndte at bruge området omkring gennemsejlingsslusen som basis for det givtige nordsøfiskeri.

I løbet af blot et par år var her etableret fiskeauktion, skibsproviantering og håndværkervirksomheder til servicering af fiskekutterne, samtidig med at flere og flere fiskerfamilier slog sig i området.

Fra byens højeste klit “Troldbjerg” er der en smuk udsigt over hele byen. Her går både trapper og en handikapvenlig snoet gangsti til toppen. Herfra kan du se indsejlingen med de nye og imponerende moler, hele havneområdet og Ringkøbing Fjord.

På havnen i Hvide Sande finder du flere fine fiskebutikker med friskfanget fisk, hyggelige restauranter og iscaféer og gode indkøbsmuligheder. Således giver et feriehus i Hvide Sande rige muligheder for en autentisk ferie i Vestjylland.

Ferie på vandet i husbåd

I Hvide Sande finder du to små, hyggelige fjordhavne “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”. Her er et levende og hyggeligt miljø og du har ofte mulighed for at få en snak med fiskerne og måske købe en frisk fisk direkte fra båden.

Hvide Sande: HusbådHos ESMARK kan du i begge de hyggelige fjordhavne leje en af de unikke husbåde, som er bygget på et af byens skibsværfter og som giver mulighed for et enestående ferieophold på vandet i et skønt og hyggeligt havnemiljø.

Danmarks bedste badestrand

Den sydlige strand i Hvide Sande er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste badestrand. Og det er ikke uden grund. Her er smukt hvidt sand så langt øjet rækker, gode og sikre badeforhold med livreddertårne i sommersæsonen, fine parkeringsforhold og der er desuden barnevogns- og kørestolsvenlig adgang helt ned til stranden.

Gangstierne til strandene i Hvide Sande er alle nummererede, så det er let at finde tilbage til sommerhuset eller bilen. Læs mere om ferie tæt på stranden her: Esmarks sommerhusudlejning giver rige muligheder for en skøn strandferie i Hvide Sande.

Hvide Sande: Fiskeri

Altid friske fisk i Hvide Sande

Hele året igennem er der adskillige arrangementer for byens gæster, hvor fisken er i centrum. Og nogle af de mest populære og velbesøgte er de ugentlige fiskeauktioner for turister, som finder sted hvert år i juli og første halvdel af august. Her har du mulighed for at opleve ægte auktionsstemning og selv byde de friskfangede fisk i familievenlige portioner.

Den årlige Sildefestival er ligeledes en årligt tilbagevendende begivenhed, som tiltrækker lystfiskere fra hele Europa. Så er du en ivrig lystfisker, er Hvide Sande det helt rigtige feriested. Find tips og ideer til din næste lystfiskerferie her.

Fiskene kan også opleves ‘live’ i akvarierne i byens hyggelig museum, Fiskeriets Hus. Her får du et godt indblik i Hvide Sandes historie – og mulighed for at se de forskellige fisk og skaldyr helt tæt på. Læs mere om Fiskeriets Hus her.

Sejl ud med Maja – og oplev den maritime stemning ombord

I havnen i Hvide Sande finder du den store, flotte bramsejlsskonnert Maja, der dagligt byder på en stor oplevelse i form af en sejltur på hav eller fjord. Skonnerten er byens stolthed og var bl.a. med til at repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege i London i 2012. Billetter til en 2-timers sejltur kan købe online eller på vores kontor i enten Bjerregård eller Søndervig. Læs mere om Bramsejlsskonnerten Maja her.

Hvide Sande: Vandsport

Vandsport for alle

Med sin unikke beliggenhed mellem hav og fjord er det muligt at dyrke stort set alle former for vandsport i og omkring Hvide Sande. Du kan surfe, paddlesurfe, windsurfe, kitesurfe, stå på vandski sejle i havkajak og meget mere. Læs mere om de mange vandsportstilbud her.

Navnet Hvide Sande

Kun et sted på den 35 km lange landtange, Holmsland Klit, strakte de høje klitmassiver sig helt fra havet til Ringkøbing fjord. Dette klitpartis gamle navn var “Hvide Sande”.

De høje klitter, som vinden havde bygget op, stod med stejle skrænter ud mod Ringkøbing fjord. De var uden bevoksning og kunne, særligt når formiddagssolen skinnede på dem, ses som en lysende landkending for fiskere og andre, der i gamle dage sejlede på fjorden. Deraf navnet: “Æ Hwi’ Såend”.

Navnet “Hvide Sande” blev brugt af Vandbygningsvæsenet som arbejdspladsens navn ved kanalanlæg og slusebyggeri, og det blev senere naturligt navnet på den by, der med tiden er opstået. Klitterne er nu bebyggede, men deres særpræg og den lysende skrænt mod fjorden kan stadig ses fra De sorte Bakker” ved Ringkøbing en solklar formiddag.

Klik på den orange knap for at se en liste over vores dejlige ferieboliger i Hvide Sande: Vi har både sommerhuse og husbåde til leje i området.

 

Billeder fra Hvide Sande

Andre billeder fra Vestkysten

Aktiviteter
Fiskeri
Ferie med hund
Ferie ved stranden

Video

Andre videoer fra vestkysten

Esmark video fra youtube
Sildefangst ved Tyskerhavnen i Hvide Sande
Esmark video fra youtube
November
Esmark video fra youtube
Solnedgang ved stranden i Hvide Sande
Esmark video fra youtube
Sildefestival 2013
Esmark video fra youtube
LÆKKERT, Stranden og Vesterhavet i Danmark
Esmark video fra youtube
Enestående oplevelser på to hjul i Vestjylland
Esmark video fra youtube
Beach Bowls mange aktiviteter i Søndervig
Esmark video fra youtube
Gåtur på stranden
Esmark video fra youtube
ESMARCH Feriehusudlejning - Ferie tæt ved stranden
Esmark video fra youtube
Klegod
Esmark video fra youtube
Nr. Lyngvig
Esmark video fra youtube
Gæssene ankommer
Esmark video fra youtube
Hvide Sande

Hvide Sande Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Hvide Sande

Rolige omgivelser

Perfekte, der er natur, vand, shoppingmuligheder og restauranter der er åbne..

Dejlige rolige og afslappende omgivelser.

Vi synes Æ Gammel Havn/Tyskerhavnen er et charmerende og spændende område. Det er både hyggeligt med de små nye feriehuse og samtidigt lidt råt og forladt med de gamle fisker(grejs)huse. Samtidig er det også fedt at der er lidt aktivitet på havnen og både der sejler ud på fjorden.

By nær og hygge

Der er nem adgang til flot bred hvid strand. Er vejret dårligt er der mulighed for museumsbesøg eller gå i den lokale svømmehal. Hyggelig havneby. Der er ikke langt til andre byer med aktivitetsmuligheder. Fantastisk natur lige uden for døren. Dette landskab er helt unikt

Savner ingenting

Dejlige omgivelser, tæt på alt, strand, havn, butikker.

Fantastiske Hvide Sande, fjord, hav og en levende, arbejdende havn - som giver byen en ægte puls og autenticitet. Et mekka for vandsports elskere her er al det vand og natur, man kan ønske sig.

Mulighed for at nyde naturen og byen lige uden for døren

Hvis man interessere lidt for både i alle afskygninger, er man kommet til det rette sted

Super

Ideen med at placere et antal små hytter imellem de mere eller mindre frønnede fiskerskure og tæt på fjordfiskernes hverdag er helt fantastisk. Skøn og anderledes sted for en ferie. Tæt på byen og dets liv med fiskeri og shopping.

Super dejligt :)

Vi er meget tilfredse med området.vi kommer gerne igen Conny - Vagner Sorø

Vi er vilde med Vestkysten og har holdt vore ferier der de sidste 30 år. Vi elsker miljøet omkring havnen og fiskeriet.

Fint område

Syntes omgivelser er helt fine om man har lyst til shopping, natur osv

Meget smukke, frit og åbent landskabt, lange strande, flotte klitter !

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Blåvand
  Vejrudsigt Hvide Sande
  Spørgsmål til din sommerhusferie?

  Tlf: 75 28 84 55
  Tlf: 70 21 40 21
  E-mail: post@schultz-feriehuse.dk

  Schultz på facebook
  Søger...