Seværdigheder ved Vestkysten

Den jyske Vestkyst er også meget andet end natur. Her i området finder du bl.a. Danmarks ældste by Ribe, Danmarks femtestørste by Esbjerg, den hyggelige fiskerby Hvide Sande, Sandskulptur-festivalen i Søndervig og mange spændende museer, forlystelser og events.

Den danske Vestkyst byder på noget for enhver smag og det kan varmt anbefales at gå på opdagelse i området.

Byer

Ringkøbing – her bor de gladeste danskere

Ringkøbing er en af de ældste og bedst bevarede købstæder i Danmark.
Byen har en fantastisk smuk beliggenhed i den nordlige del af Ringkøbing Fjord. Havnen i Ringkøbing er mere end 100 år gammel og især populær hos fjordfiskere og lystsejlere.
På havnen kan du desuden se de to skulpturer “Survival of the fattest” og “Lions-Helt”.

Ringkøbing Fjord
Ringkøbing fjord er et utrolig smukt område, som bl.a. fint kan opleves på vandreture, cykelture, rideture og sejlture. Fjorden har et omfang på næsten 300 km2 og området har stor betydning som raste-, yngle- og fødesøgningsområde for et stort antal vadefugle.
Om efteråret er især fugleområderne Tipperne, Skjern Enge og Vest Stadil Fjord vigtige fristeder, inden fuglene fortsætter deres rejse mod vinterkvartererne i Vadehavet eller længere sydpå.

De gladeste mennesker bor i Ringkøbing
En international undersøgelse har flere år i træk udnævnt danskerne til at være verdens lykkeligste folk. Efterfølgende har undersøgelser vist, at de gladeste danskere bor i Ringkøbing, hvilket gør befolkningen på disse kanter til verdens lykkeligste mennesker.

Esbjerg – Danmarks femtestørste by

Før man 1868 besluttede at bygge en havn på Danmarks Vestkyst boede der kun ca. 50 mennesker i byen. På mindre end 150 år er byen vokset fra ingenting til i dag at være Danmarks femtestørste by med alt hvad en moderne storby skal kunne byde på. I Esbjerg kan du bl.a. nyde det interessante havnemiljø, den lange gågade, de mange forestillinger i Musikhuset og på Tobakken, besøge sælerne på Fiskerimuseet eller monumentet “Mennesket ved Havet” ved Sædding Strand.

Esbjergs navn stammer fra ordene bjerg og ese. Bjerget var en 40 meter høj klit, som blev fjernet til fordel for havnen. Ese er et jysk ord for det at putte orm på kroge. Før i tiden sad kvinderne på ‘bjerget’ og satte madding på kroge. Deraf navnet Esbjerg.

Ribe – Danmarks ældste by

Ribe er Danmarks ældste by og dens historie går helt tilbage til vikingetiden, hvor byen i begyndelsen af 700tiden spillede en vigtig rolle pga. dens beliggenhed tæt ved vandet. I dag er Ribe er hyggelig og utrolig charmerende by med gamle huse, brostensgader og den imponerende Ribe Domkirke.

Ribe Domkirke har fået 3 Michelin-stjerner
Ribes Domkirke er Danmarks ældste og et smukt vartegn for Ribe. Kirken har bl.a. fået topplacering i den franske MICHELIN GUIDE over seværdigheder. Domkirken har fået hele tre stjerner i guiden, hvilket er det højeste, der tildeles. Der er adgang til det 52 m høje tårn gennem kirken (børn under 14 år kun i følgeskab af voksen).

Følg nattevægteren
I gamle dage var det vægterens opgave at holde ro og orden i byens gader om natten. I Ribe skulle han tillige advare mod truende stormfloder. I sommerhalvåret har du hver dag mulighed for at følge vægteren på hans traditionelle runde gennem byens gamle gader. Turen begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue (kl. 20.00 og/eller 22.00), varer ca. 45 minutter, og det er gratis at gå med. Mere information fås hos Ribe Turistbureau.

Varde

Varde er en gammel og hyggelig by, hvis alder kan spores tilbage til den tidlige middelalder.
Gennem tiden har Varde, ligesom mange andre byer, været ramt af nogle storbrande, men det på trods er der stadig mange flotte gamle bygninger og hele gader med gamle velbevarede hus, som er et besøg værd.

Det kan derfor varmt anbefales at gå på opdagelse i midtbyens mange små gader og efterfølgende nyde en god frokost på en af byens mange cafeer og restauranter.

Vil man se en tro kopi af det gamle Varde, så bør man besøge attraktionen Varde Miniby, som ligger i Arnbjergparken. Varde Miniby er en 1:10 version af hvordan byen så ud i begyndelsen af 1800-tallet. Minibyen er et flot stykke håndværk og hver onsdag kl. 9-12 er det også muligt at besøge Minimurernes Værksted på Vestervold 18C, hvor miniaturehusene fremstilles.

Derudover byder Varde bl.a. også på en hyggelig gågade, et artillerimuseum, et kunstmuseum og et stort legeland.

Hvide Sande

Hvide Sande ligger ved spidsen af Ringkøbing Fjord og er Danmarks yngste og femtestørste fiskerby. I Hvide Sande kan du hver morgen se fiskerne bringe deres fangst til byens store auktionshus. Du har også selv mulighed for at deltage i auktionerne hver morgen mandag-fredag kl. 7.

Udover havneområdet byder Hvide Sande også på en dejlig strand og adskillige gode indkøbsmuligheder og restauranter.

Ribe Vikingecenter

Besøg Ribe Vikingecenter og rejs 1300 år tilbage i Ribes spændende historie. I vikingecenteret får hele familien mulighed for at se og opleve hvordan vikingerne levede.

Ribe Vikingecenter har åbent i perioden maj-oktober.

Ribe Vikingecenter
Lustrupholm
Lustrupvej 4
6760 Ribe
Tlf.: 75 41 16 11
www.ribevikingecenter.dk

Hjerl Hede

Besøg Hjerl Hede og oplev en landsbys tidsrejse fra år 1500 og frem til år 1900.

Hjerl Hede
Hjerl Hedevej 14
7830 Vinderup
Tlf.: 97 44 80 60
www.hjerlhede.dk

Filsø – naturgenopretning

Filsø var i gamle dage Danmarks anden største sø, indtil bl.a. landbrugsinteresser gjorde, at søen blev drænet og området primært brugt til landbrug. 2011 overtog Aage V. Jensens Naturfond området Filsø og Filsø Gods, for kort tid derefter at begynde genopretningen af søen.

Filsø har i dag opnået et areal på 915 hektar og er nu Danmarks sjette største sø. Allerede nu, blot få år efter genopretningen, kan man opleve et rigt dyre- og planteliv i og ved søen. Ude på søen er der lavet fugleøer og tværs over søen er der en sti, hvor man kan gå og cykle.

Rundt om søen findes der desuden flere udsigtsposter, hvorfra man kan nyde området og observere det spændende dyreliv med bl.a. havørne, oddere og krondyr.

Filsø er udpeget som europæisk fuglebeskyttelsesområde. Her kan du læse mere om Filsø.

Blåvand Zoo – oplev mere end 80 forskellige dyrearter

Her kan du opleve og komme helt tæt på mere end 400 dyr fordelt på 80 dyrearter.

Blåvand Zoo

Øster Hedevej 1
6857 Blåvand
Tlf.: 75 27 91 77
www.blaavandzoo.dk

Løveparken Givskud Zoo

Besøg Løveparken i Givskud og oplev en spændende verden med mere end 1000 dyr.

Givskud ZOO
Løveparkvej 3
7323 Give
www.givskudzoo.dk

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

75 28 84 55
70 21 40 21
[email protected]

Persondata- og cookiepolitik
Søger...